Overhandiging cheque Kaag en Braassem poldertocht

Recordopbrengst Kaag en Braassem Poldertocht

De vijfde Kaag en Braassem Poldertocht die op zondag 7 september jl werd georganiseerd door Rotary Roelofarendsveen en de gezamenlijke ijsclubs uit de gemeente Kaag en Braassem is met 1912 deelnemers een groot succes geworden. De inschrijf- en sponsorgelden van deze unieke wandeltocht brachten, inclusief de verdubbelaar van de Postcodeloterij, maar liefst € 14.000,- op voor de Monique Velzeboer Foundation/ Liliane Fonds.

Op donderdag 2 oktober jl. overhandigde wethouder Yvonne Peters de cheque met dit recordbedrag namens de organiserende verenigingen aan Erma Rotteveel en Monique Velzeboer van de Monique Velzeboer Foundation. Dit gebeurde tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Paerdeburgh in Rijpwetering.

Volgens Peters is de Kaag en Braassem Poldertocht in vijf jaar tijd uitgegroeid tot hét wandelevenement in de regio. Zij sprak in dat verband haar waardering uit voor de goede samenwerking tussen Rotary Roelofarendsveen en de gezamenlijke ijsclubs. Ook prees zij het vermogen van deze verenigingen om de feedback van deelnemers jaarlijks te gebruiken voor het verbeteren van de organisatie van dit unieke evenement. Voor de Poldertocht, die zich met name kenmerkt door de jaarlijkse wisselende en dus unieke routes door de gemeente Kaag en Braassem, is volgens Peters dan ook nog een mooie toekomst weggelegd.

Monique Velzeboer bedankte de organisatie, vrijwilligers, sponsors en deelnemers die de Poldertocht 2014 tot een succes gemaakt hebben. Erma Rotteveel voegde daaraan toe dat met de opbrengst van de Poldertocht 2014 het Liliane Fonds 100 kinderen met een handicap kan helpen zich staande te houden in ontwikkelingslanden waar die kinderen nauwelijks geaccepteerd worden. Met eenvoudige hulpmiddelen krijgen deze kinderen net dat steuntje in de rug dat zij nodig hebben en verdienen.


10 jaar kalenders