Opbrengst producten 2008 - India : 90.000 euro voor het Liliane Fonds

700 kinderen geholpen dankzij Monique Velzeboer Foundation
's-Hertogenbosch, 5 juni 2008 - Afgelopen maandag ontving Kees van den Broek, directeur van het Liliane Fonds, een donatie van maar liefst  90.000 uit handen van Monique Velzeboer, Erma Rotteveel en Wieke Biesheuvel.

Ieder jaar maakt Monique Velzeboer samen met Libelle-columniste Wieke Biesheuvel en art director Erma Rotteveel kerstkaarten, agenda's en kalenders; de netto opbrengst komt ten goede aan het Liliane Fonds. Vorig jaar reisde het drietal af naar Mumbai, de Indiase miljoenenstad en het hart van de beroemde Bollywood-filmindustrie. In diezelfde stad Mumbai leven echter ook honderdduizenden kinderen die door de combinatie van armoede en een handicap een geen toekomst hebben. Tenzij ze hulp krijgen. Enkele van die kinderen schitterden voor een dag als Bollywoodster voor de camera van Monique. De beelden gebruikte zij voor haar kerstkaarten en kalender 2008, waarin de kinderen voor eeuwig zijn vastgelegd.

De opbrengst van de verkoop van de kaarten en kalenders is verdubbeld door de Nationale Postcode Loterij, waardoor de teller op € 90.000 komt te staan. In 2007 hielp het Liliane Fonds ruim 70.000 kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden voor gemiddeld € 131,15 per kind. Met de donatie van de Monique Velzeboer Foundation kunnen omgerekend bijna 700 kinderen hulp op maat krijgen in de vorm van medische en sociale revalidatie en wordt hun toekomst kansrijk.


10 jaar kalenders