Overhandiging cheque Kaag en Braassem poldertocht

Recordopbrengst Kaag en Braassem Poldertocht

De vijfde Kaag en Braassem Poldertocht die op zondag 7 september jl werd georganiseerd door Rotary Roelofarendsveen en de gezamenlijke ijsclubs uit de gemeente Kaag en Braassem is met 1912 deelnemers een groot succes geworden. De inschrijf- en sponsorgelden van deze unieke wandeltocht brachten, inclusief de verdubbelaar van de Postcodeloterij, maar liefst € 14.000,- op voor de Monique Velzeboer Foundation/ Liliane Fonds.

Op donderdag 2 oktober jl. overhandigde wethouder Yvonne Peters de cheque met dit recordbedrag namens de organiserende verenigingen aan Erma Rotteveel en Monique Velzeboer van de Monique Velzeboer Foundation. Dit gebeurde tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Paerdeburgh in Rijpwetering.

Volgens Peters is de Kaag en Braassem Poldertocht in vijf jaar tijd uitgegroeid tot hét wandelevenement in de regio. Zij sprak in dat verband haar waardering uit voor de goede samenwerking tussen Rotary Roelofarendsveen en de gezamenlijke ijsclubs. Ook prees zij het vermogen van deze verenigingen om de feedback van deelnemers jaarlijks te gebruiken voor het verbeteren van de organisatie van dit unieke evenement. Voor de Poldertocht, die zich met name kenmerkt door de jaarlijkse wisselende en dus unieke routes door de gemeente Kaag en Braassem, is volgens Peters dan ook nog een mooie toekomst weggelegd.

Monique Velzeboer bedankte de organisatie, vrijwilligers, sponsors en deelnemers die de Poldertocht 2014 tot een succes gemaakt hebben. Erma Rotteveel voegde daaraan toe dat met de opbrengst van de Poldertocht 2014 het Liliane Fonds 100 kinderen met een handicap kan helpen zich staande te houden in ontwikkelingslanden waar die kinderen nauwelijks geaccepteerd worden. Met eenvoudige hulpmiddelen krijgen deze kinderen net dat steuntje in de rug dat zij nodig hebben en verdienen.

Mooi verjaardagscadeau voor Liliane Fonds

De 34e verjaardag van het Liliane Fonds kreeg op vrijdag 14 maart jl. een extra feestelijk tintje. Directeur Kees van den Broek ontving uit handen van voormalig olympisch kampioene shorttrack en fotografe Monique Velzeboer en art director Erma Rotteveel, beiden van de Monique Velzeboer Foundation, een cheque van maar liefst € 57.104,-.

 Dit bedrag zamelde de Monique Velzeboer Foundation in 2013 in met het in opdracht vervaardigen van zakelijke kerstkaarten en met het ondersteunen van de unieke (sport)evenementen Poldertocht Kaag en Braassem, de 1000 rondjes van Leiden en The Lions Dance Party. Met het overhandigen van de cheque behaalden Erma Rotteveel en Monique Velzeboer, oprichters en drijvende krachten achter de Foundation, zelf ook een prachtige mijlpaal. Sinds de oprichting in 2003 brachten de activiteiten van de Monique Velzeboer Foundation in totaal ruim een miljoen euro op voor het Liliane Fonds.

 

Opbrengst producten 2013 - Indonesie : 72.272,- voor Liliane Fonds

Opbrengst MVF, 2011 en 2012

Tegelijkertijd op tafel bij Liliane Fonds. Met schaatsen zou het een hele vlakke rondetijd zijn geweest, nog geen 200 euro verschil in de opbrengst van beide jaren. Iedereen heel hartelijk dank voor alle steun en enthousiasme!

10 jaar kalenders