Het waren 10 fantastische jaren!

 

Monique Velzeboer Foundation stopt met uitgifte kalenders en kaarten

Tien jaar geleden richtten voormalig Olympisch kampioene shorttrack en fotografe Monique Velzeboer en haar jeugdvriendin art director Erma Rotteveel de Monique Velzeboer Foundation op. Vanuit de Foundation maakte het duo, samen met columniste van Libelle Wieke Biesheuvel, kalenders en wenskaarten waarvan de opbrengst bestemd was voor het Liliane Fonds. Hiervoor reisden zij tien jaar achter elkaar naar verschillende ontwikkelingslanden om kinderen met een handicap te fotograferen.


In de afgelopen tien jaar bracht de verkoop van de kalenders en kaarten ruim € 970.000,= op. Met dat geld heeft de Foundation samen met het Liliane Fonds heel veel kinderen met een handicap geholpen zich staande te houden in landen waar die kinderen nauwelijks geaccepteerd worden. Met eenvoudige hulpmiddelen kregen zij net dat steuntje in de rug dat zij nodig hebben en verdienen.

Natuurlijk zouden Monique Velzeboer, Erma Rotteveel en Wieke Biesheuvel hiermee nog jaren door kunnen gaan. Maar na tien jaar is het een goed moment het stokje over te dragen en ruimte te bieden aan anderen. Dit betekent dat de Monique Velzeboer Foundation stopt met het uitgeven van kalenders en wenskaarten. De jubileumkalender 2013 is de laatste kalender geworden in een prachtige reeks.

collage-intro

De drie dames hebben zich altijd met veel plezier en passie ingezet voor de productie en verkoop van de kalenders en wenskaarten. Zij kijken met veel dankbaarheid terug op de bijzondere samenwerking met de Liliane Fonds kinderen (de fotomodellen) en hun families, de inspirerende reizen en ontmoetingen en de hulp van bedrijven en vrijwilligers bij het realiseren van de doelstellingen van de Monique Velzeboer Foundation. Het is zoals Monique Velzeboer oprecht en krachtig verwoordde: ‘Het waren tien fantastische jaren.’

Zonder trouwe afnemers was het nooit gelukt om het Liliane Fonds tien jaar lang zo succesvol te ondersteunen. De Monique Velzeboer Foundation bedankt dan ook alle organisaties en particulieren die in de afgelopen jaren kalenders en wenskaarten hebben gekocht. Zij kunnen ook in de toekomst de Monique Velzeboer Foundation blijven supporten. De Foundation blijft namelijk bestaan en verhuurt de in de afgelopen tien jaar gemaakte portretten voor op maat samengestelde foto-exposities. Ook is het mogelijk om portretten in groot formaat aan te schaffen. Hiervoor worden de portretten afgedrukt op dibond (geplexificeerd). Meer informatie hierover vindt u hier.

Daarnaast blijft de Foundation zich als medeorganisator van de sportevenementen de Poldertocht in de gemeente Kaag en Braassem (www.poldertocht.com - 8 september a.s.) en de 1000 rondjes (www.schaatshalleiden.nl - 15 december) van Leiden inzetten voor het Liliane Fonds.

10 jaar kalenders