Liliane Beeldenparade

Van 10 tot en met 27 juni 2010 is ’s-Hertogenbosch het decor van de Liliane Beelden Parade. Nationale en internationale kunstenaars presenteren hun werk ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan van het Liliane Fonds. De Liliane Beelden Parade is met ongeveer 200 beelden één van de grootste buitenexposities ooit gehouden in Nederland. Voor deze gelegenheid wordt het bekende stadsplein, de Parade, samen met het Theater aan de Parade omgetoverd tot een tuin in Italiaanse sferen. De Beelden Parade wordt mogelijk gemaakt door sponsors zoals Rabobank Nederland.


Evenementen
Op donderdag 10 juni is de officiële opening van de Liliane Beelden Parade. Daarbij is Liliane Fonds ambassadeur Erica Terpstra aanwezig. Vanaf vrijdag 11 juni is de expositie dagelijks gratis open voor publiek. Ook vinden in de periode tot en met 27 juni diverse thema-evenementen plaats. Zo is er op 17 juni een speciale bedrijvenavond en op 23 juni een ladies night: La Notte della Bella Donna. De laatste dag van de Liliane Beelden Parade, zondag 27 juni, volgt een feestelijke afsluiting: met een speciaal programma en een kindermiddag.


Puur Ethiopië
In januari 2010 bracht Monique Velzeboer samen met art director Erma Rotteveel en Wieke Biesheuvel (columnist van vrouwenblad Libelle) een bezoek aan Ethiopië. Omdat Ethiopië nooit echt gekoloniseerd is geweest, heeft het zijn eigen, pure karakter weten te bewaren. Tradities, muziek, bouwstijlen en literatuur doen in niets denken aan andere Afrikaanse landen. Velzeboer en Rotteveel hebben dit prachtig in hun foto’s en concepten tot uitdrukking gebracht. Ze laten zien dat deze mooie, levensblije kinderen zoveel meer zijn dan hun handicap. Trots, onbreekbaar, echt en vol vertrouwen. In elke vezel verbonden met hun mooie land. Het Liliane Fonds ondersteunt deze kinderen, die straks volwaardig kunnen meedoen in de maatschappij.

Liliane Beelden Parade
Tijdens de Liliane Beelden Parade heeft u de kans de indrukwekkende foto’s te bekijken die Monique Velzeboer met haar team op unieke wijze de afgelopen 8 jaar voor het Liliane Fonds heeft gemaakt. De blikken en de oorspronkelijkheid van de kinderen laten u niet meer los. Door het kopen van de foto’s, kaarten en kalender tijdens de Liliane Beelden Parade kunt u het werk van het Liliane Fonds ondersteunen en uitbreiden.

Kijk op www.lilianebeeldenparade.nl voor meer informatie